De betekenis en historie van de naam Bodhi

De naam Bodhi is afkomstig uit het Sanskriet en heeft een diepe spirituele betekenis. Het woord "Bodhi" betekent "ontwaken" of "verlichting" en wordt voornamelijk geassocieerd met het boeddhisme. In het boeddhisme verwijst Bodhi naar de staat van verlichting die wordt bereikt door het verkrijgen van diepe wijsheid en inzicht.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Bodhi wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel het oorspronkelijk een mannelijke naam is, wordt het steeds vaker gezien als een genderneutrale naam. Dit komt doordat ouders steeds vaker kiezen voor unisex namen die niet specifiek aan één geslacht zijn gebonden.

Populariteit van de naam Bodhi in Nederland

In Nederland wordt de naam Bodhi steeds populairder. In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat de naam Bodhi draagt gestaag toegenomen. Volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 maar liefst 394 jongens en 9 meisjes met de naam Bodhi geboren. Hiermee staat de naam Bodhi op de 37e plaats van populairste jongensnamen in Nederland.

Lengte en lettergrepen

De naam Bodhi bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Bodhi

Als je geïnspireerd bent door de naam Bodhi en op zoek bent naar vergelijkbare namen, hebben we hier een lijstje van 10 namen die qua klank of betekenis lijken op Bodhi: 1. Boaz 2. Jona 3. Noah 4. Levi 5. Milan 6. Finn 7. Liam 8. Sem 9. Thijmen 10. Casper Deze namen hebben allemaal dezelfde korte en stoere uitstraling als Bodhi, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en oorsprong.