De betekenis en historie van de naam Eden

De naam Eden heeft een rijke betekenis en historie. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Eden", wat "plezier" of "paradijs" betekent. Het wordt vaak geassocieerd met de Hof van Eden in de Bijbel, een plaats van perfectie en harmonie.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel de naam Eden traditioneel gezien als een meisjesnaam wordt beschouwd, wordt het tegenwoordig steeds vaker gebruikt als een unisex naam. Het heeft een zachte en elegante klank, waardoor het zowel jongens als meisjes aantrekt.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Eden steeds populairder. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut waren er in 2020 324 meisjes en 187 jongens die deze naam kregen. Dit maakt het een relatief populaire naam in vergelijking met andere namen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Eden bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Eden

Als je de naam Eden mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die qua klank of betekenis overeenkomen: 1. Eva 2. Elise 3. Elin 4. Esmee 5. Noa 6. Liam 7. Milan 8. Finn 9. Levi 10. Jayden Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare esthetiek en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Eden.

Conclusie

De naam Eden heeft een diepe betekenis en historie. Het kan zowel als jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam worden gebruikt. In Nederland wordt de naam steeds populairder en het heeft vier letters en twee lettergrepen. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.