De betekenis en historie van de naam Loïc

De naam Loïc is een jongensnaam van Keltische oorsprong. Het is een variant van de naam Louis, die voornamelijk in Franse en Bretonse culturen wordt gebruikt. Loïc is afgeleid van het Bretonse woord "loec", wat "beroemd in de strijd" betekent. Deze betekenis geeft de naam een krachtige en stoere connotatie.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Loïc wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het in sommige gevallen ook als unisex naam kan worden gebruikt, komt dit minder vaak voor. Het is belangrijk op te merken dat de populariteit van unisex namen de afgelopen jaren is toegenomen, waardoor Loïc mogelijk ook door meisjes wordt gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Loïc redelijk populair. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, is het zeker geen zeldzame keuze. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 326 jongens met de naam Loïc in Nederland. Hoewel dit aantal niet enorm hoog is, geeft het aan dat de naam een gestage populariteit geniet.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Loïc bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een compacte naam die zowel gemakkelijk uit te spreken is als goed klinkt bij verschillende achternaamcombinaties.

Namen die lijken op Loïc

Als je de naam Loïc leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Louis 2. Liam 3. Luc 4. Leon 5. Lars 6. Léon 7. Levi 8. Lucas 9. Noah 10. Finn Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Loïc, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn. Al met al is de naam Loïc een stoere en krachtige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke, maar niet al te zeldzame naam voor hun zoon. Met zijn Keltische achtergrond en betekenis, brengt de naam Loïc een gevoel van strijdlust en bekendheid met zich mee. Of je nu kiest voor Loïc of een van de vergelijkbare namen, het belangrijkste is dat de naam past bij de persoonlijkheid van het kind en de wensen van de ouders.