De historie van de naam André

De naam André heeft een lange historie en is afgeleid van het Griekse woord "andros", wat "man" betekent. Hieruit kunnen we concluderen dat André van oorsprong een jongensnaam is. De naam is in diverse culturen en talen bekend en wordt wereldwijd gebruikt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

André is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Nederland wordt André echter vrijwel uitsluitend als jongensnaam gebruikt.

Populariteit in Nederland

De naam André is in Nederland redelijk populair, maar heeft in de loop der jaren wel aan populariteit ingeboet. In 2020 stond de naam op de 134e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Er werden dat jaar 74 jongens met de naam André geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam André bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk 'An-'.

Namen die lijken op André

Als je op zoek bent naar namen die lijken op André, zijn hier enkele suggesties: 1. Andreas 2. Adrian 3. Arjan 4. Dries 5. Andrew 6. Anton 7. Alexandre 8. Andries 9. Andrei 10. Andy Dit zijn slechts enkele voorbeelden van namen die qua klank of spelling enige gelijkenis vertonen met André. Er zijn uiteraard nog veel meer varianten en alternatieven mogelijk. Kortom, de naam André heeft een rijke historie en wordt voornamelijk als jongensnaam gebruikt. Hoewel de populariteit in Nederland is afgenomen, blijft het een geliefde naam onder ouders. Met vijf letters en twee lettergrepen is André een eenvoudig te spellen en uit te spreken naam.