De historie van de naam Dylano

De naam Dylano is een relatief nieuwe naam die zijn oorsprong vindt in Nederland. Het is een variant van de naam Dylan, die van oorsprong een Welshe naam is. Dylan betekent "golven" of "vloed" in het Welsh. De naam Dylano is ontstaan door de toevoeging van het achtervoegsel -o aan Dylan, wat een trend is geworden in Nederlandse namen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dylano is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als unisex naam kan worden gebruikt. Het is echter minder gebruikelijk als meisjesnaam. Het is een stoere en moderne naam die populariteit heeft gewonnen in Nederland en andere Europese landen.

Populariteit van de naam Dylano in Nederland

De naam Dylano is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Hoewel het nog steeds geen zeer veel voorkomende naam is, is de populariteit gestaag toegenomen. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er momenteel ongeveer 800 mensen in Nederland met de naam Dylano. Dit aantal kan echter variëren, aangezien de populariteit van namen voortdurend verandert.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dylano bestaat uit 6 letters en is verdeeld in 3 lettergrepen (Dy-la-no).

Namen die lijken op Dylano

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Dylano, zijn hier 10 suggesties: 1. Dylan 2. Milan 3. Jayden 4. Julian 5. Damian 6. Liam 7. Noah 8. Levi 9. Lucas 10. Jens Deze namen hebben vergelijkbare klanken of een vergelijkbare stijl als Dylano, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je de naam Dylano leuk vindt maar iets anders wilt.