De historie van de naam Dwayne

De naam Dwayne is een Engelse variant van de Ierse naam Duane. Oorspronkelijk komt de naam van het Ierse woord "Dubhán" wat "donkergekleurd" of "kleine donkere" betekent. Het was een veelvoorkomende achternaam in Ierland voordat het als voornaam werd gebruikt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dwayne is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel het theoretisch gezien ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, wordt het veel vaker geassocieerd met mannen. Het heeft een stoere en krachtige uitstraling, wat het populair maakt als jongensnaam.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Dwayne redelijk populair. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 260 jongens die de naam Dwayne kregen. Hiermee staat het op de 139e plaats van populairste jongensnamen in Nederland. Hoewel het niet een van de meest voorkomende namen is, wordt het zeker regelmatig gebruikt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dwayne bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "dwayn" met de klemtoon op de eerste lettergreep.

Namen die lijken op Dwayne

Als je de naam Dwayne leuk vindt, maar misschien iets vergelijkbaars zoekt, zijn hier tien namen die je zou kunnen overwegen: 1. Duane 2. Wayne 3. Devon 4. Donovan 5. Dylan 6. Dane 7. Damon 8. Deacon 9. Declan 10. Darian Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief bieden als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Dwayne.