De historie van de naam Jean

De naam Jean is een traditionele Franse variant van de naam Johannes. Het is afgeleid van het Hebreeuwse woord 'Yochanan', wat 'God is genadig' betekent. In Frankrijk wordt de naam Jean voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als meisjesnaam voorkomen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel Jean oorspronkelijk een jongensnaam is, wordt het ook gebruikt als meisjesnaam. In dit geval wordt het vaak uitgesproken als "Zjahn" in plaats van "Zjeen". Dit komt vooral voor in Engelssprekende landen, waar Jean een populaire meisjesnaam is geworden.

Gebruik in Nederland

In Nederland komt de naam Jean niet erg vaak voor. Volgens recente statistieken is de naam in 2020 slechts 31 keer gegeven. Hiermee behoort Jean tot de minder populaire namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jean bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jean

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Jean, zijn hier 10 suggesties: 1. Jan 2. Johan 3. Joost 4. Jens 5. Jelle 6. Jeroen 7. Joris 8. Jules 9. Jasper 10. Jesse Deze namen delen enkele gelijkenissen met Jean, zoals de beginletter 'J' en een vergelijkbare klank. Ze zijn echter allemaal unieke namen met hun eigen betekenis en achtergrond. Kortom, Jean is een historische naam met zowel jongens- als meisjesvarianten. Hoewel het in Nederland niet veel voorkomt, is het nog steeds een mooie keuze voor ouders die op zoek zijn naar een tijdloze en eenvoudige naam.