De historie van de naam Jean

De naam Jean is een Franse variant van de naam Johannes. Johannes is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Yochanan", wat "God is genadig" betekent. De naam Jean heeft dus een religieuze oorsprong en is door de eeuwen heen veel gebruikt in verschillende culturen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jean wordt voornamelijk gezien als een jongensnaam, maar kan ook voorkomen als meisjesnaam. In Nederland wordt Jean echter vaker geassocieerd met jongens. Het is dus in principe een unisex naam, maar wordt vaak gebruikt voor jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jean niet erg populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 14 jongens met de naam Jean geboren. Dit maakt het een vrij zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jean bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jean

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Jean, maar net iets anders klinken, zijn hier enkele suggesties: 1. Jan 2. Johan 3. Jean-Paul 4. Jensen 5. Jaden 6. Jelle 7. Jens 8. Jaimy 9. Joris 10. Joost Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of een vergelijkbare oorsprong als Jean, maar hebben toch hun eigen unieke karakter. Al met al is Jean een historische naam met een religieuze oorsprong. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt als jongensnaam, kan het ook voorkomen als meisjesnaam. In Nederland is Jean niet erg populair, maar het blijft een mooie en tijdloze keuze voor ouders die op zoek zijn naar een korte en krachtige naam.