De historie van de naam Joe

De naam Joe is een Engelse afkorting van de naam Joseph. Joseph is een Hebreeuwse naam die "God zal toevoegen" betekent. Het is een veelvoorkomende naam in de Bijbel, waar Joseph de zoon van Jacob en Rachel was.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Joe is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt vaak gezien als een stoere en tijdloze naam voor jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Joe niet vaak gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 36 jongens die de naam Joe kregen. Hiermee staat de naam niet in de top 1000 populairste jongensnamen van dat jaar.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Joe bestaat uit drie letters en bevat één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Joe

Als je de naam Joe leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier enkele namen die erop lijken: 1. Joel 2. Jack 3. Jake 4. James 5. Jace 6. Jude 7. Jonas 8. Jaden 9. Josh 10. Jesse Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid of een vergelijkbare stijl als Joe, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.