De historie van de naam Josh

De naam Josh is een variant van de naam Joshua, die zijn oorsprong heeft in het Hebreeuws. In de Bijbel is Joshua een belangrijk figuur, die de opvolger was van Mozes en het volk Israël leidde naar het beloofde land. De naam Joshua betekent dan ook "de Heer redt" of "God is redding". Deze betekenis heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam Josh.

Een jongensnaam

Josh is over het algemeen een jongensnaam. Het wordt zelden als meisjesnaam gebruikt. De naam heeft een stoere en moderne uitstraling, wat het aantrekkelijk maakt voor ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Josh redelijk populair, maar het behoort niet tot de top 100 van meest gegeven namen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 ongeveer 200 jongens met de naam Josh geboren. Hoewel het niet een extreem vaak voorkomende naam is, is het zeker niet zeldzaam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Josh bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam, wat het gemakkelijk te spellen en uit te spreken maakt.

Namen die lijken op Josh

Als je de naam Josh mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je zou kunnen overwegen: 1. Joshua 2. Joe 3. Jack 4. Jake 5. James 6. Jesse 7. Jax 8. Joel 9. John 10. Jay Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Josh, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.