De historie van de naam Louen

De naam Louen is een unieke en bijzondere naam met een interessante historie. Hoewel de oorsprong van de naam niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat het een variant is van de naam Louis, die van Franse oorsprong is. De betekenis van Louen is dan ook "beroemde krijger" of "stralende strijder".

Is Louen een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Louen kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn, maar wordt vaker gebruikt als jongensnaam. Het is echter een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt.

Populariteit van de naam Louen in Nederland

Hoewel Louen geen veelvoorkomende naam is in Nederland, wint het de laatste jaren wel aan populariteit. In 2020 werden er 35 jongens met de naam Louen geboren, waardoor het een redelijk zeldzame naam blijft.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Louen bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Louen

Als je gecharmeerd bent van de naam Louen, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn: 1. Luuk 2. Noah 3. Liam 4. Milan 5. Lev 6. Lucien 7. Luan 8. Lenn 9. Lode 10. Lore Deze namen hebben een vergelijkbare betekenis, klank of stijl als Louen en kunnen dus goede alternatieven zijn als je de naam Louen overweegt voor je kind, maar net iets anders zoekt.