De historie van de naam Maes

De naam Maes heeft een interessante historie die teruggaat tot de Middeleeuwen. Het is een variant van de naam Maas, afgeleid van de rivier de Maas. De naam Maes is van oorsprong een patroniem, wat betekent dat het werd gebruikt om aan te geven dat iemand de zoon was van Maas.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Maes wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan voorkomen, is het over het algemeen een naam die vaker aan jongens wordt gegeven.

Populariteit van de naam Maes in Nederland

In Nederland wordt de naam Maes niet heel vaak gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 10 jongens die de naam Maes droegen. Hoewel het dus een zeldzame naam is, kan dit juist aantrekkelijk zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Maes bestaat uit vier letters en één lettergreep. Dit maakt het een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Maes

Als je gecharmeerd bent van de naam Maes, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Maarten 2. Milo 3. Mika 4. Mats 5. Morris 6. Max 7. Mees 8. Mace 9. Jules 10. Lars Deze namen hebben een vergelijkbare klank of stijl als Maes en kunnen dienen als inspiratiebron voor ouders die op zoek zijn naar een alternatieve naam.