De historie van de naam Mirac

De naam Mirac is een Turkse naam die zijn oorsprong vindt in het Arabisch. Het is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. In het Arabisch betekent de naam Mirac "nachtelijke reis", verwijzend naar de reis van de profeet Mohammed van Mekka naar Jeruzalem en vervolgens naar de hemel. Deze reis wordt beschouwd als een belangrijk moment in de islamitische geschiedenis. De naam Mirac wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit en goddelijkheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Zoals eerder vermeld, is Mirac een unisex naam. Dit betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Het is een naam die geen geslachtsspecifieke betekenis heeft en daarom door ouders van beide geslachten wordt gekozen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mirac niet erg gebruikelijk. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank wordt de naam minder dan 10 keer per jaar gegeven. Dit maakt het een zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mirac bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "Mie-rac".

Namen vergelijkbaar met Mirac

Als je de naam Mirac mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Miray 2. Miraç 3. Miran 4. Miral 5. Miranur 6. Mirza 7. Mirna 8. Miriam 9. Mirayda 10. Mirella Deze namen hebben verschillende oorsprongen en betekenissen, maar delen een vergelijkbaar geluid of gevoel met de naam Mirac.