De historie van de naam Mirac

De naam Mirac is een bijzondere naam met een interessante geschiedenis. Hoewel de exacte herkomst van de naam niet volledig bekend is, heeft het verschillende mogelijke oorsprongen. Sommige bronnen suggereren dat de naam Mirac afkomstig is uit het Perzisch en betekent "wonder". Anderen beweren dat het zijn roots heeft in het Arabisch en "verheven" of "verheerlijkt" betekent.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mirac wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden gebruikt. Het hangt af van de culturele context en persoonlijke voorkeuren van ouders.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mirac niet erg populair. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank wordt de naam Mirac slechts enkele keren per jaar gegeven. Dit maakt het een vrij zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mirac bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het kan worden uitgesproken als "Mee-rak".

Namen vergelijkbaar met Mirac

Als je geïnteresseerd bent in namen die lijken op Mirac, zijn hier tien suggesties: 1. Miran 2. Mirko 3. Mirza 4. Miraç 5. Miriam 6. Miray 7. Mirabelle 8. Miriam 9. Mirna 10. Mirella Dit zijn slechts enkele van de vele namen die vergelijkbaar zijn met Mirac. Er zijn nog veel meer namen die een vergelijkbaar geluid of betekenis hebben. Het is altijd een goed idee om verschillende namen te onderzoeken en te overwegen voordat je de perfecte naam kiest voor je kind.