De historie van de naam Misha

De naam Misha heeft een interessante historie en is afgeleid van de naam Michail. Michail is een Russische vorm van de naam Michaël, wat 'Wie is als God?' betekent. De naam heeft zijn oorsprong in het Hebreeuws en wordt vaak geassocieerd met de aartsengel Michaël uit de Bijbel.

Geslacht: Unisex naam

Misha is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt in verschillende culturen en landen op beide geslachten toegepast. Dit maakt het een veelzijdige en populaire naamkeuze voor ouders.

Populariteit van de naam Misha in Nederland

In Nederland is de naam Misha matig populair. Sinds de jaren 80 is de naam gestaag in populariteit gegroeid, maar het heeft nooit de top van de namenlijsten bereikt. Volgens de laatste statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 400 mensen met de naam Misha in Nederland. Dit maakt het een redelijk zeldzame naam, maar toch bekend genoeg om herkenning te genieten.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Misha bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De lettergrepen zijn verdeeld als 'Mi-sha', waarbij de nadruk op de eerste lettergreep valt.

Namen die lijken op Misha

Als je de naam Misha leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je wellicht aanspreken: 1. Sasha 2. Mila 3. Noah 4. Luca 5. Nika 6. Mira 7. Max 8. Lina 9. Mia 10. Liam Deze namen hebben vergelijkbare klanken en stijlen als Misha, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. Kortom, Misha is een unisex naam met een rijke historie. Het kan zowel als jongensnaam als meisjesnaam worden gebruikt en heeft vijf letters en twee lettergrepen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, geniet het toch enige populariteit en herkenning. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Misha, biedt het lijstje van 10 namen hierboven enkele goede opties.