De historie van de naam Piet

De naam Piet is een klassieke naam die al eeuwenlang wordt gebruikt. Het is een verkorte vorm van de naam Pieter, die afkomstig is van het Griekse woord "petros", wat "rots" betekent. In de Bijbel is Petrus een van de belangrijkste apostelen van Jezus, wat heeft bijgedragen aan de populariteit van de naam Piet.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Piet is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, is dit minder gebruikelijk. In Nederland wordt de naam voornamelijk aan jongens gegeven.

Gebruik in Nederland

Piet is een traditionele naam die in Nederland al lange tijd wordt gebruikt. In de afgelopen decennia is de populariteit van de naam echter afgenomen. Volgens recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is Piet in 2020 slechts 43 keer als eerste naam gegeven aan een pasgeboren baby in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Piet bestaat uit drie letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Piet

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Piet, zijn hier 10 suggesties: 1. Pieter 2. Peter 3. Pierre 4. Pietro 5. Pim 6. Pepijn 7. Pelle 8. Pijke 9. Pjotr 10. Piotr Deze namen delen dezelfde oorsprong of hebben vergelijkbare klanken als Piet, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.