De historie van de naam Ramon

De naam Ramon is een variant van de Spaanse naam Ramón, wat weer is afgeleid van het Germaanse woord ragin, wat "raadgever" betekent, en het woord mund, wat "bescherming" betekent. Deze naam heeft een rijke historie en werd aanvankelijk vooral gebruikt in Spanje en andere Spaanstalige landen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ramon is van oorsprong een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Ramon al enkele decennia voor, maar het is nooit een zeer populaire naam geweest. In de afgelopen jaren neemt de populariteit van deze naam echter af. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 38 jongens met de naam Ramon geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ramon bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als 'rah-MON'.

Namen die lijken op Ramon

Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Ramon, maar net iets anders klinkt, dan zijn hier 10 suggesties: 1. Raymond 2. Damian 3. Simon 4. Damon 5. Roman 6. Aron 7. Damon 8. Ramiro 9. Emilio 10. Remco Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief zijn als je de naam Ramon leuk vindt, maar net iets anders zoekt.