De naam Ramon: een historische achtergrond

De naam Ramon heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een variant van de Spaanse naam Raymond, die zijn oorsprong vindt in het Germaanse 'ragin', wat 'raadgever' betekent, gecombineerd met 'mund', wat 'bescherming' betekent. Deze betekenis geeft de naam Ramon een krachtige en beschermende connotatie.

Ramon: Een jongensnaam met een krachtige uitstraling

Ramon is van oorsprong een jongensnaam en wordt voornamelijk aan jongens gegeven. Het heeft echter ook de potentie om een unisex naam te zijn, omdat het geen specifiek geslacht aanneemt. Dit maakt het een veelzijdige naam die door ouders wordt gewaardeerd vanwege zijn krachtige en stoere uitstraling.

Populariteit van de naam Ramon in Nederland

Hoewel de populariteit van de naam Ramon in Nederland door de jaren heen enigszins fluctueert, blijft het een geliefde keuze onder ouders. Volgens recente statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is Ramon de afgelopen jaren gestaag populairder geworden. In 2020 stond de naam op de 78e plaats in de lijst van meest gekozen jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen van de naam Ramon

De naam Ramon bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Dit maakt het een relatief korte en eenvoudig uit te spreken naam. De twee lettergrepen, 'ra' en 'mon', geven de naam een ritmisch karakter en maken het gemakkelijk te onthouden.

Lijst van 10 namen vergelijkbaar met Ramon

1. Raymond 2. Damian 3. Simon 4. Damon 5. Roman 6. Remco 7. Jasper 8. Aaron 9. Ruben 10. Milan Deze namen delen enkele klankovereenkomsten met Ramon en kunnen een alternatieve keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam met een vergelijkbare uitstraling.

Conclusie

Ramon is een naam met een rijke historie en een krachtige uitstraling. Het wordt voornamelijk aan jongens gegeven, maar kan ook als unisex naam worden gebruikt. De populariteit van de naam in Nederland is gestaag toegenomen en het heeft vijf letters en twee lettergrepen. Als alternatief kunnen namen zoals Raymond, Damian en Simon worden overwogen. Kortom, Ramon is een naam die ouders aanspreekt vanwege zijn stoere en beschermende karakter.