De naam Mace: een overzicht

De naam Mace is een unisex naam die zowel als jongensnaam als meisjesnaam wordt gebruikt. Het heeft een interessante historie en wordt in Nederland steeds populairder. In dit artikel zullen we de oorsprong van de naam bespreken, onderzoeken of het een jongens- of meisjesnaam is, en geven we een overzicht van vergelijkbare namen.

Historie van de naam Mace

De naam Mace heeft een rijke historie en kent verschillende oorsprongen. In sommige gevallen wordt het gezien als een Engelse afkorting van de naam Mason, wat "steenbewerker" betekent. In andere gevallen wordt het beschouwd als een variant van de Franse naam Mathis, die op zijn beurt weer afkomstig is van Matthias, wat "geschenk van God" betekent. De naam Mace kan ook worden teruggeleid naar het Latijnse woord "macer", wat "mager" betekent.

Een unisex naam

Mace is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is niet gebonden aan een specifiek geslacht en kan dus door zowel jongens als meisjes worden gedragen. Dit maakt de naam Mace zeer veelzijdig en geschikt voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Mace nog niet erg bekend is in Nederland, wordt deze steeds vaker gebruikt. Sinds de jaren 90 is er een gestage groei te zien in het aantal kinderen dat de naam Mace krijgt. Hoewel het nog niet tot de top 100 populairste namen in Nederland behoort, is het zeker een naam die in opkomst is.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mace bestaat uit 4 letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Vergelijkbare namen

Als je de naam Mace leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Mason 2. Macy 3. Max 4. Maya 5. Macey 6. Maisie 7. Mae 8. Maddy 9. Marley 10. Micah Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Mace en kunnen dienen als alternatief voor ouders die op zoek zijn naar andere opties.

Conclusie

Mace is een unisex naam met een interessante historie. Hoewel het nog niet erg bekend is in Nederland, wordt het steeds populairder. Met zijn 4 letters en één lettergreep is het een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar andere namen met een vergelijkbare klank of spelling, zijn er genoeg opties om uit te kiezen.