De naam Miraç: een betekenisvolle geschiedenis

De naam Miraç is een naam met een diepgaande betekenis en een rijke historie. Het is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven.

Betekenis en oorsprong

De naam Miraç vindt zijn oorsprong in de islamitische traditie. Het is een naam die verwijst naar de nachtelijke hemelreis van de profeet Mohammed, genaamd "Isra en Miraç". Miraç betekent in het Arabisch "ladder" of "trap". Het symboliseert de ladder die de profeet gebruikte om naar de hemel te stijgen tijdens zijn reis.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

Hoewel de naam Miraç een diepe betekenis heeft in de islamitische context, wordt het tegenwoordig beschouwd als een unisex naam. Het kan dus zowel aan jongens als meisjes worden gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Miraç niet bijzonder gangbaar, maar wordt wel gebruikt door ouders die waarde hechten aan de islamitische traditie en betekenis. Het is een naam die in de afgelopen jaren enkele keren per jaar wordt geregistreerd in de Nederlandse bevolkingsregisters.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Miraç bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Miraç

Als je gecharmeerd bent van de naam Miraç, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn er verschillende namen die je zou kunnen overwegen. Hieronder volgt een lijst van 10 namen die qua klank en/of betekenis enigszins lijken op Miraç: 1. Miray 2. Miran 3. Mirza 4. Miriam 5. Miruna 6. Maris 7. Mirko 8. Mirella 9. Miriam 10. Mira Deze namen kunnen een alternatief bieden als je een vergelijkbare stijl of klank zoekt, maar toch iets anders wilt dan Miraç.