De naam Mike: Geschiedenis en betekenis

De naam Mike is een populaire naam die zowel als jongensnaam, meisjesnaam en unisex naam wordt gebruikt. Het is afgeleid van de naam Michael, die zijn oorsprong vindt in het Hebreeuws. De betekenis van Mike is "Wie is als God?".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mike is oorspronkelijk een verkorte vorm van Michael, wat traditioneel een jongensnaam is. Echter, in de moderne tijd is Mike ook een veelgebruikte meisjesnaam en wordt het steeds vaker als unisex naam gebruikt. Het is dus een naam die voor zowel jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mike redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 3.500 mannen en jongens die de naam Mike droegen. Voor meisjes en vrouwen waren er ongeveer 300. Hoewel de naam dus vaker voorkomt als jongensnaam, is het nog steeds vrij gangbaar als meisjesnaam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mike bestaat uit vier letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Mike

Als je de naam Mike leuk vindt, zijn hier nog 10 andere namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Michael 2. Mick 3. Mikee 4. Mika 5. Milan 6. Max 7. Mitch 8. Micky 9. Miel 10. Misha Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Mike. Kortom, de naam Mike is een veelzijdige naam met een rijke geschiedenis. Of je nu een jongen, meisje of unisex naam zoekt, Mike is een goede keuze. Met zijn populariteit in Nederland en de korte lengte van vier letters, is het een naam die zeker opvalt.