De naam Davi: een rijke historie en betekenis

De naam Davi is een unieke en intrigerende naam met een rijke historie. In dit artikel duiken we dieper in op de herkomst, populariteit en betekenis van deze naam. Lees verder om meer te ontdekken over de naam Davi!

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Davi wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel de naam ook sporadisch aan meisjes wordt gegeven, is het over het algemeen beschouwd als een jongensnaam. Het heeft een sterke en stoere uitstraling, waardoor het perfect past bij jongens van alle leeftijden.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Davi redelijk zeldzaam, maar groeit geleidelijk aan in populariteit. Volgens de laatste statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 51 jongens met de naam Davi geboren. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het toch een unieke en speciale klank.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Davi bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De eenvoud van de naam geeft het een tijdloze en klassieke uitstraling.

Namen vergelijkbaar met Davi

Als je de naam Davi leuk vindt en op zoek bent naar andere namen met een vergelijkbare klank of stijl, hebben we hier een lijst van 10 namen die je misschien interessant vindt: 1. David 2. Daniël 3. Daan 4. Davin 5. Devin 6. Damian 7. Levi 8. Noah 9. Liam 10. Milan Deze namen hebben elk hun eigen charme en kunnen een geweldig alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam als Davi.

Conclusie

De naam Davi heeft een rijke historie en betekenis, en wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het in Nederland niet vaak voorkomt, groeit de populariteit gestaag. Met vier letters en twee lettergrepen is het een compacte en tijdloze naam. Als je de naam Davi leuk vindt, zijn er ook andere vergelijkbare namen waar je inspiratie uit kunt halen.