De naam Michiel: een kijkje in de historie

De naam Michiel is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt. Het is een jongensnaam die oorspronkelijk uit het Grieks komt. Het is afgeleid van de Griekse naam Michael, wat "Wie is als God?" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Michiel is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel er gevallen zijn waarin deze naam ook aan meisjes gegeven wordt, wordt het over het algemeen beschouwd als een jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Michiel een redelijk populaire naam. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 in totaal 14.673 mannen met de naam Michiel. Hoewel de populariteit van de naam in de loop der jaren is afgenomen, blijft het een naam die regelmatig voorkomt in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Michiel bestaat uit zeven letters en twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "mee-cheel".

Namen die lijken op Michiel

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Michiel, zijn hier tien suggesties: 1. Michael 2. Mitchell 3. Marcel 4. Martijn 5. Michal 6. Miguel 7. Maarten 8. Mathijs 9. Maurice 10. Mikel Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een goed alternatief zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Michiel, maar toch iets anders is.