De historie van de naam Marcel

De naam Marcel is van oorsprong een Franse naam en heeft een lange geschiedenis. Het is afgeleid van het Latijnse woord "marcellus", wat "kleine krijgsheld" betekent. De naam werd voor het eerst gebruikt in de Romeinse tijd en was destijds voornamelijk een jongensnaam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Marcel is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. In Nederland wordt het echter vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes. Het is dus voornamelijk een jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

De naam Marcel is in Nederland redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 15.000 mannen met de naam Marcel in Nederland. Het staat daarmee op de 117e plaats in de lijst van populairste jongensnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Marcel bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "mar-SEL".

Namen die lijken op Marcel

Als je de naam Marcel mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Marcus 2. Martijn 3. Marcello 4. Maarten 5. Marius 6. Martin 7. Marco 8. Marcelino 9. Maurice 10. Marcellus Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Marcel en kunnen dus goede alternatieven zijn als je op zoek bent naar een soortgelijke naam.