De historie van de naam Léon

De naam Léon is een variant van de naam Leon, afgeleid van het Latijnse woord "leo", wat "leeuw" betekent. De naam heeft een lange geschiedenis en komt in verschillende culturen voor. Zo werd de naam al gebruikt in het oude Rome en Griekenland. In de middeleeuwen werd de naam populair in Europa, met name in Frankrijk en Spanje.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Léon is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met mannen. In sommige landen, zoals Frankrijk, is Léon een veelvoorkomende jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Léon een redelijk populaire naam. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 in Nederland ongeveer 8.500 mannen met de naam Léon. Hoewel het geen extreem populaire naam is, komt hij toch regelmatig voor.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Léon bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Léon

Als je de naam Léon mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Leon 2. Leo 3. Lucas 4. Liam 5. Levi 6. Lars 7. Finn 8. Milan 9. Sem 10. Max Deze namen hebben een vergelijkbare klank en stijl als Léon, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en achtergrond. Het kan een goede inspiratiebron zijn bij het kiezen van een naam voor je kind.