De historie van de naam Kyano

De naam Kyano is een relatief nieuwe naam die nog niet zo lang in gebruik is. Het heeft geen diepe historische betekenis of oorsprong, maar is een moderne creatie die steeds populairder wordt. Hoewel het geen traditionele achtergrond heeft, heeft de naam Kyano toch een unieke en aantrekkelijke klank.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kyano wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat het vaker voorkomt als jongensnaam dan als meisjesnaam. De naam heeft een stoere en energieke uitstraling, wat het aantrekkelijk maakt voor ouders die op zoek zijn naar een naam die opvalt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kyano redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 168 jongens die de naam Kyano kregen. Hoewel het geen top 10-naam is, wordt het toch regelmatig gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kyano bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De combinatie van de korte lengte en de krachtige klank maakt Kyano een aantrekkelijke keuze voor veel ouders.

Namen die lijken op Kyano

Als je de naam Kyano leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die een vergelijkbare uitstraling hebben: 1. Kyan 2. Kian 3. Milan 4. Tygo 5. Jayden 6. Liam 7. Finn 8. Levi 9. Noah 10. Sem Deze namen hebben allemaal een stoere en moderne uitstraling, vergelijkbaar met Kyano. Ze zijn populair en worden vaak gekozen door ouders die een naam willen die opvalt en toch tijdloos is. Kortom, de naam Kyano is een moderne en aantrekkelijke naam die zowel als jongens- als meisjesnaam kan worden gebruikt. Hoewel het geen historische betekenis heeft, heeft het een unieke klank en wordt het steeds populairder in Nederland. Met vijf letters en twee lettergrepen is Kyano een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende opties zoals Kyan, Kian en Milan.