Koda: Een unieke naam met een rijke geschiedenis

De naam Koda is een unieke naam met een rijke geschiedenis. Deze naam is niet alleen populair in Nederland, maar ook in andere delen van de wereld. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis en herkomst van de naam Koda, of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, hoe vaak de naam in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Daarnaast bieden we ook een lijstje van 10 namen die lijken op de naam Koda.

Historie en betekenis van de naam Koda

De naam Koda heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de cultuur en de taal waarin deze wordt gebruikt. In de Native American cultuur, met name onder de Sioux-stam, betekent Koda "vriend" of "bondgenoot". Het wordt beschouwd als een unisex naam en wordt vaak geassocieerd met positieve eigenschappen zoals vriendschap, loyaliteit en verbondenheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel de naam Koda oorspronkelijk als unisex naam werd gebruikt, wordt het tegenwoordig vaker geassocieerd met jongens. Dit kan echter variëren, afhankelijk van de cultuur en persoonlijke voorkeur. In Nederland wordt de naam vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes, maar het blijft een relatief zeldzame naam voor beide geslachten.

Populariteit van de naam Koda in Nederland

De naam Koda is niet erg populair in Nederland. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er maar een handvol mensen met deze naam geregistreerd. Dit maakt Koda tot een unieke en bijzondere keuze voor ouders die op zoek zijn naar een originele naam voor hun kind.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Koda bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken als "KOH-dah". Het heeft twee lettergrepen, wat het een ritmische en makkelijk uit te spreken naam maakt.

Namen die lijken op Koda

Als je geïnspireerd bent door de naam Koda, maar toch op zoek bent naar iets anders, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn in klank en/of betekenis: 1. Kaden 2. Kai 3. Kobe 4. Kyan 5. Cody 6. Luca 7. Noah 8. Levi 9. Finn 10. Mila Hoewel deze namen geen exacte varianten zijn van Koda, delen ze vergelijkbare klanken of eigenschappen, waardoor ze een goede alternatieve keuze kunnen zijn.

Conclusie

Koda is een unieke naam met een rijke geschiedenis en betekenis. Hoewel het oorspronkelijk als unisex naam werd gebruikt, wordt het tegenwoordig vaker aan jongens gegeven. In Nederland is Koda een zeldzame naam, maar dat maakt het juist een bijzondere keuze voor ouders die op zoek zijn naar een originele naam. Met vier letters en twee lettergrepen is Koda een ritmische en gemakkelijk uit te spreken naam. Mocht je op zoek zijn naar een vergelijkbare naam, dan biedt ons lijstje van 10 namen zoals Koda enkele alternatieve opties om te overwegen.