De naam Kerem: Geschiedenis en betekenis

De naam Kerem is een unisex naam die zijn oorsprong vindt in de Turkse en Hebreeuwse taal. In het Hebreeuws betekent Kerem "wijngaard" en wordt het vaak geassocieerd met vruchtbaarheid en overvloed. In de Turkse cultuur heeft de naam Kerem een andere betekenis, namelijk "genade" of "barmhartigheid".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kerem is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het wordt vaak gezien als een moderne en eigentijdse naam die zowel geschikt is voor jongens als voor meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kerem redelijk populair, maar komt het niet vaak voor. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 142 jongens en 18 meisjes die de naam Kerem droegen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, wint het wel aan populariteit in Nederland.

Letters en lettergrepen

De naam Kerem bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Kerem

Als je de naam Kerem mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Kaya 2. Eren 3. Aylin 4. Aras 5. Leyla 6. Can 7. Elif 8. Emre 9. Selin 10. Ali Deze namen hebben verschillende oorsprongen en betekenissen, maar delen een vergelijkbare klank of stijl met Kerem.

Conclusie

Kerem is een unisex naam met een rijke geschiedenis en betekenis. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, wordt het steeds populairder. Met 5 letters en 2 lettergrepen is het een eenvoudige en moderne naam. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Kerem, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.