De historie van de naam Leroy

De naam Leroy is een naam met een interessante historie. Oorspronkelijk komt de naam uit het Frans en wordt het voornamelijk als een jongensnaam gebruikt. De betekenis van de naam Leroy is "de koning" of "de koninklijke". Het is afgeleid van de Franse woorden "le" wat "de" betekent, en "roi" wat "koning" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel Leroy voornamelijk als een jongensnaam wordt gebruikt, wordt het ook wel als een meisjesnaam gezien. In sommige gevallen wordt het zelfs gebruikt als een unisex naam, waarbij het zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt.

Populariteit van de naam Leroy in Nederland

In Nederland wordt de naam Leroy redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Leroy in 2020 op de 146e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. In dat jaar werden er 130 jongens met de naam Leroy geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Leroy bestaat uit vijf letters en telt twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Leroy

Als je de naam Leroy leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn er verschillende alternatieven om te overwegen. Hier volgt een lijstje van 10 namen die lijken op Leroy: 1. Leander 2. Leo 3. Levi 4. Liam 5. Lucas 6. Leon 7. Lenn 8. Lars 9. Lorenzo 10. Lewis Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Leroy, maar toch een iets andere twist heeft.