De historie van de naam Mads

De naam Mads heeft een interessante historie en komt oorspronkelijk uit Denemarken. Het is een verkorte vorm van de Deense naam Mathias, die op zijn beurt afstamt van het Griekse woord "Matthaios", wat "geschenk van God" betekent. De naam Mads wordt al eeuwenlang gebruikt in Scandinavië en heeft in de loop der tijd ook populariteit verworven in andere delen van de wereld.

Mads: een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mads is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Scandinavische landen wordt het voornamelijk aan jongens gegeven, terwijl het in andere delen van de wereld steeds vaker als unisex naam wordt gebruikt. Het kan dus zowel aan jongens als meisjes worden gegeven, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de ouders.

Populariteit van de naam Mads in Nederland

In Nederland is de naam Mads redelijk zeldzaam, maar komt wel steeds vaker voor. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 31 jongens met de naam Mads geboren. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, wint Mads wel aan populariteit in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mads bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Mads

Als je de naam Mads mooi vindt, zijn er ook andere namen die hierop lijken en een vergelijkbare betekenis hebben. Hier zijn 10 namen die je misschien leuk vindt: 1. Mats 2. Maarten 3. Magnus 4. Matias 5. Max 6. Milan 7. Mika 8. Morris 9. Noah 10. Cas Deze namen hebben verschillende oorsprongen en betekenissen, maar delen allemaal een gelijkenis met Mads. Ze zijn stuk voor stuk stoere en tijdloze namen die goed passen bij een jongen of meisje.