De historie van de naam Mads

De naam Mads is een variant van de Scandinavische naam Mathias of Mattheus. Mathias is afgeleid van het Griekse woord "mathētḗs", wat "leerling" betekent. In de Bijbel was Mattheus één van de twaalf apostelen van Jezus. De naam Mads heeft dus een rijke historie en is voornamelijk bekend in Scandinavische landen.

Een jongensnaam

Mads is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat Mads voornamelijk wordt geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mads redelijk zeldzaam. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 27 jongens die de naam Mads kregen. Dit maakt het een unieke en bijzondere naam voor jongens in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mads bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Mads

Als je de naam Mads leuk vindt, zijn hier nog tien namen die hierop lijken: 1. Mats 2. Max 3. Milo 4. Finn 5. Jax 6. Liam 7. Noah 8. Jens 9. Lars 10. Sven Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en stijl als Mads, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Mads is een Scandinavische naam met een rijke historie. Hoewel het voornamelijk bekend is als jongensnaam, kan het ook als meisjesnaam worden gebruikt. In Nederland is de naam redelijk zeldzaam, wat het een unieke keuze maakt. Met slechts vier letters en één lettergreep is Mads een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Mads, zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen.