De historie van de naam Maison

De naam Maison is een bijzondere naam met een interessante geschiedenis. Maison is afgeleid van het Franse woord "maison", wat huis betekent. Het is dan ook geen verrassing dat de naam Maison een sterke link heeft met de Franse taal en cultuur.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Maison is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Dit maakt de naam erg veelzijdig en geeft ouders de vrijheid om te kiezen voor een naam die past bij hun kind, ongeacht het geslacht.

Populariteit van de naam Maison in Nederland

Hoewel de naam Maison niet tot de meest voorkomende namen in Nederland behoort, heeft het toch een bescheiden populariteit. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 22 jongens en 34 meisjes geboren met de naam Maison. Hoewel deze aantallen relatief laag zijn, is het duidelijk dat de naam Maison nog steeds in trek is bij Nederlandse ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Maison bestaat uit zes letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Maison

Als je de naam Maison leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl vergelijkbaar zijn: 1. Mason 2. Milan 3. Maxime 4. Logan 5. Jaden 6. Jayden 7. Justin 8. Jaxon 9. Marley 10. Maddox Deze namen hebben een vergelijkbaar geluid en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een alternatief voor de naam Maison.

Conclusie

Maison is een unisex naam met een Franse oorsprong en een sterke link naar het woord "maison", wat huis betekent. Hoewel de naam niet bijzonder vaak voorkomt in Nederland, heeft het toch een bescheiden populariteit. Met zes letters en twee lettergrepen is Maison een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Maison, zijn er tal van opties om uit te kiezen.