De historie van de naam Remi

De naam Remi is een traditionele naam met een rijke geschiedenis. Het is afgeleid van de Latijnse naam Remigius, wat 'van de oarsman' betekent. In de Romeinse tijd werd deze naam veel gebruikt door roeiers en zeelieden. Remi is ook een populaire naam in de Franse cultuur, waar het vooral voorkomt als achternaam.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Remi is van origine een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Het wordt beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit van de naam Remi in Nederland

In Nederland is de naam Remi redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 in totaal 471 jongens en 132 meisjes met de naam Remi. Hoewel het aantal jongens dat deze naam draagt hoger is, is er toch een groeiende trend van meisjes die ook de naam Remi krijgen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Remi bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een kort en krachtig naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen vergelijkbaar met Remi

Als je de naam Remi leuk vindt, zijn hier nog 10 namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Remy 2. Emir 3. Sem 4. Levi 5. Mia 6. Noa 7. Emma 8. Mila 9. Finn 10. Liam Deze namen hebben verschillende gelijkenissen met Remi, zoals de klank, het aantal letters of de uniseks aard.