De geschiedenis van de naam Remi

De naam Remi is een traditionele naam met een rijke geschiedenis. De oorsprong van de naam gaat terug naar het oude Rome. Remi is afgeleid van het Latijnse woord "Remigius", wat "roeier" betekent. De naam was in de Romeinse tijd vaak geassocieerd met mensen die werkten op rivieren en zeeën. In latere jaren verspreidde de naam zich over Europa, met name in Frankrijk en België. In deze regio's werd Remi steeds populairder als jongensnaam. Het heeft ook invloed gehad op de Franse cultuur, vooral dankzij de populaire roman "Sans Famille" uit 1878, geschreven door Hector Malot, waarin het hoofdpersonage de naam Remi draagt.

Een jongensnaam met een unisex karakter

Hoewel Remi historisch gezien voornamelijk als jongensnaam werd gebruikt, is het tegenwoordig steeds vaker een unisex naam. Veel ouders kiezen ervoor om hun dochters ook Remi te noemen, waardoor het een veelzijdige en genderneutrale naam wordt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Remi redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kwam de naam Remi in 2020 voor bij 144 jongens en 37 meisjes. Hoewel de naam niet in de top 100 van populairste namen staat, is het zeker een bekende en geliefde keuze onder Nederlandse ouders.

Letters en lettergrepen

De naam Remi bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken en te spellen is.

Namen vergelijkbaar met Remi

Als je de naam Remi leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien andere namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Levi 2. Milo 3. Finn 4. Liam 5. Noah 6. Sam 7. Eli 8. Jesse 9. Max 10. Luca Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank, stijl of populariteit als Remi, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.