De historie van de naam Rohan

De naam Rohan is van oorsprong een Sanskriet naam die zijn oorsprong vindt in India. De betekenis van de naam is "rood" of "roodharig". In de Indiase mythologie is Rohan ook de naam van een mythisch paard, wat de naam een extra betekenis en kracht geeft.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Rohan wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, komt dit minder vaak voor. Het is dus over het algemeen een jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden gezien.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Rohan redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 164 jongens met de naam Rohan geboren. Dit plaatst de naam op de 114e plaats van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Rohan bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. De uitspraak van de naam is RO-han, waarbij de klemtoon op de eerste lettergreep ligt.

Namen die lijken op Rohan

Als je de naam Rohan mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Roman 2. Rowan 3. Nolan 4. Ronan 5. Johan 6. Dylan 7. Logan 8. Milan 9. Noah 10. Ethan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Rohan en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.