De naam Ilan: een historische achtergrond

De naam Ilan heeft een rijke historie en is afkomstig uit verschillende culturen over de hele wereld. Oorspronkelijk is de naam Hebreeuws van oorsprong, waar het de betekenis heeft van "boom" of "boomstam". In het Jodendom symboliseert de naam Ilan kracht, stabiliteit en groei, omdat bomen vaak worden geassocieerd met deze eigenschappen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ilan wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het theoretisch gezien ook gebruikt kan worden als meisjesnaam, is dit minder gebruikelijk. In sommige landen, zoals Israël, wordt de naam zowel aan jongens als meisjes gegeven, waardoor het als een unisex naam kan worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Ilan redelijk zeldzaam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Ilan in 2020 op de 219e plaats in de lijst van populaire jongensnamen. Dit betekent dat er dat jaar ongeveer 80 jongens waren die de naam Ilan kregen. Hoewel de naam niet vaak voorkomt, heeft het nog steeds een unieke en opvallende klank.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ilan bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is. De eenvoud van de naam draagt bij aan de charme en uniciteit ervan.

Namen die lijken op Ilan

Als je geïnspireerd bent door de naam Ilan, maar iets vergelijkbaars zoekt, zijn er enkele alternatieven die je kunt overwegen. Hier zijn tien namen die qua klank of betekenis lijken op Ilan: 1. Milan 2. Ilias 3. Dylan 4. Liam 5. Julian 6. Ilja 7. Ivan 8. Nolan 9. Silas 10. Eilan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Ilan en kunnen een alternatieve keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. Kortom, de naam Ilan heeft een rijke historie en is voornamelijk een jongensnaam. Hoewel het zeldzaam is in Nederland, heeft het een unieke klank en betekenis die ouders kunnen aanspreken. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.