De historie van de naam Ilan

De naam Ilan heeft een interessante historie en is afkomstig uit verschillende culturen. Het is een Hebreeuwse naam die "boom" betekent. In de Bijbel wordt de naam gebruikt om de moerbeiboom aan te duiden. De moerbeiboom werd in het oude Israël beschouwd als een symbool van vruchtbaarheid en welvaart.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ilan is over het algemeen een jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel de naam voornamelijk aan jongens wordt gegeven, zijn er ook meisjes die de naam dragen. Het is belangrijk op te merken dat de populariteit van de naam kan variëren tussen verschillende landen en culturen.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Ilan niet erg vaak gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 18 jongens met de naam Ilan. Het is dus een vrij zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ilan bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een kort en krachtig naam met een eenvoudige uitspraak. De naam is gemakkelijk te spellen en uit te spreken, wat bijdraagt aan zijn populariteit.

Namen die lijken op Ilan

Als je de naam Ilan leuk vindt, zijn hier nog tien namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Milan 2. Liam 3. Eilan 4. Dylan 5. Julian 6. Nolan 7. Silas 8. Ivar 9. Ian 10. Ivan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Ilan, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. Al met al is de naam Ilan een unieke en betekenisvolle naam met een interessante historie. Hoewel het in Nederland niet vaak voorkomt, heeft het toch een charmante klank en eenvoudige spelling. Als je op zoek bent naar een naam die zowel unisex als traditioneel kan zijn, is Ilan zeker het overwegen waard.