De historie van de naam Danté

Danté is een naam met een rijke historie. De oorsprong van deze naam ligt in Italië, waar het afgeleid is van de Latijnse naam "Durante". De betekenis van Danté is "volhardend" of "standvastig". Deze naam is vooral bekend geworden door de beroemde Italiaanse dichter Dante Alighieri, die leefde in de 13e en 14e eeuw. Hij schreef het epische gedicht "De goddelijke komedie", waarmee hij zijn naam voor altijd in de literaire geschiedenis heeft gevestigd.

Een jongensnaam

Danté is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Danté redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 200 jongens die de naam Danté hebben gekregen. Dit plaatst de naam op een respectabele plek in de ranglijst van populaire jongensnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Danté bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een compacte naam die kracht en karakter uitstraalt.

Namen die lijken op Danté

Als je de naam Danté mooi vindt, maar toch op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die een vergelijkbare klank hebben: 1. Dante 2. Daniël 3. Dax 4. Dean 5. Damian 6. Devin 7. Dylan 8. Dario 9. Daan 10. Dennis Deze namen hebben allemaal een stoere en krachtige uitstraling, vergelijkbaar met Danté. Ze zijn stuk voor stuk geschikt voor ouders die op zoek zijn naar een naam die opvalt en indruk maakt. Met zijn historische achtergrond, betekenis en populariteit is de naam Danté een mooie keuze voor ouders die op zoek zijn naar een sterke en unieke naam voor hun kind. Of het nu een jongen of een meisje is, Danté zal zeker opvallen en indruk maken.