De historie van de naam Ivaan

De naam Ivaan heeft een interessante historie en is afgeleid van de Slavische naam Ivan. Ivan is op zijn beurt weer een variant van de naam Johannes, wat "God is genadig" betekent. De naam Ivaan wordt voornamelijk gebruikt in Slavische landen zoals Rusland, Oekraïne en Polen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ivaan is oorspronkelijk een jongensnaam, maar kan tegenwoordig ook als unisex naam worden gebruikt. Het is een stoere en krachtige naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Het is een naam die zowel in traditionele als moderne gezinnen goed past.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Ivaan niet erg populair. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank komt de naam minder dan 10 keer voor in Nederland. Dit maakt de naam erg uniek en speciaal voor degene die hem draagt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ivaan bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Ivaan

Als je de naam Ivaan mooi vindt, maar toch op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Ivan 2. Liam 3. Milan 4. Ewan 5. Ivar 6. Ian 7. Ethan 8. Jamie 9. Nolan 10. Ryan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Ivaan en kunnen een alternatief bieden voor ouders die op zoek zijn naar een soortgelijke naam.