De historie van de naam Judah

De naam Judah heeft een rijke historie en is afkomstig uit het oude Hebreeuws. Het is een variant van de naam Juda, wat betekent "lof" of "prijs". In de Bijbel is Judah een belangrijk figuur, aangezien hij één van de twaalf zonen van Jakob was en de stamvader van de Joodse stam Juda. Hij wordt vaak geassocieerd met kracht, leiderschap en moed.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Judah wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het geschikt is voor zowel jongens als meisjes. In sommige culturen wordt het echter vaker gebruikt als jongensnaam dan als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Judah niet vaak gebruikt, maar het wint wel aan populariteit. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 ongeveer 75 jongens en 10 meisjes die de naam Judah droegen. Hoewel het nog steeds een relatief zeldzame naam is, zien we een stijgende trend in het gebruik ervan.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Judah bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De lettergrepen zijn "Ju-dah".

Namen vergelijkbaar met Judah

Als je de naam Judah mooi vindt, zijn er ook andere namen die je misschien leuk vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Judah: 1. Jonah 2. Noah 3. Micah 4. Elijah 5. Josiah 6. Asher 7. Ezra 8. Levi 9. Isaiah 10. Caleb Deze namen hebben verschillende overeenkomsten met Judah, zoals hun Hebreeuwse oorsprong, hun unisex karakter en hun krachtige betekenis. Ze zijn allemaal tijdloos en hebben een mooie klank.